Search for:
spinner

Vernieuwde samenwerking TivoliVredenburg en World of Jazz

vr 4 okt 2024

TivoliVredenburg en World of Jazz gaan de Nederlandse jazzscene gezamenlijk in de schijnwerpers zetten. Guy van Hulst (Head of Jazz bij TivoliVredenburg) en Arjan Went (programmaleider bij World of Jazz) nemen het publiek aan de hand op het avontuurlijke pad langs al het moois dat in Nederland gebeurt op het gebied van jazz en aanverwante genres.

De Concertzender (grote broer van World of Jazz) en TivoliVredenburg werken al decennialang samen. Sinds 30 januari is er het nieuwe platform ‘World of Jazz’ (WoJ), waar 24 uur per dag ‘jazz & more’ in al hun facetten voorbijkomen. De mogelijkheden van dit nieuwe platform zijn voor de twee partijen aanleiding om hun samenwerking te intensiveren. Op initiatief van TivoliVredenburg zijn de programma’s Jazzkotabel en Dutch Jazz nieuw leven in geblazen.

 

Nieuwe programma’s op World of Jazz

 

In Jazzkotabel nemen co-hosts Hans Mantel en Rembrandt Frerichs de luisteraar iedere week mee op een boeiende muzikale reis door de jazz van vandaag. Samen met twee prominente gasten uit de jazzwereld worden nieuwe releases ‘blind’ geluisterd waardoor verrassende interpretaties of diepgaande gesprekken ontstaan. Jazzkotabel is zowel geschikt voor doorgewinterde jazzkenners als voor luisteraars die zich net pas verdiepen in het genre.

Vanaf 15 oktober draaien Rolf Delfos en Bart Wirtz Dutch Jazz in de volle breedte in het gelijknamige programma, dat na vijftien jaar is verhuisd van Sublime naar WOJ. Nieuwe releases en talenten, maar ook vergeten opnamen uit het verleden: het komt allemaal aan bod.

 

Beide programma’s zijn te horen op WOJ, maar zijn daarna ook on demand als podcast te beluisteren. De eerste aflevering van Jazzkotabel staat inmiddels online.

 

TivoliVredenburg

Daarnaast maken TivoliVredenburg en WOJ gezamenlijk opnamen van een breed scala aan concerten, die hun weg naar de luisteraar vinden in het programma World of Jazz Live. Liefhebbers van jazz, world en meer komen volop aan hun trekken door deze samenwerking. Al het moois op jazzgebied dat live op het podium is te bewonderen bij TivoliVredenburg, is vanaf nu ook te horen op World of Jazz en via alle gangbare podcast-apps.

 

Jazzkotabel op World of Jazz: donderdag om 20:00 uur, herhaling dinsdag 18:00 uur

Dutch Jazz op Words of Jazz: dinsdag om 22:00 uur (vanaf 15-10), herhaling donderdag 18:00 uur

World of Jazz Live: ieder vrijdag om 20:00 uur, herhaling woensdag 11:00 uur

 

 

Jazzkotabel als podcast