Met muziek van: The 21st Century Taiwanese Chamber Ensemble (Taiwan), Mary Ann Kennedy (Schotland), Abatwa (Rwanda).
1-
Taiwan Erhu van The 21st Century Taiwanese Chamber Ensemble.
De Erhu wordt beschouwd als één van de oudste instrumenten ter wereld, de herkomst ervan ligt in Centraal-Azië. Het is te vergelijken met de viool, maar dan met slechts twee (paardenhaar) snaren. Het ensemble speelt met de kenmerken van onze eeuw met Aziatische- en Europese instrumenten. In het eerste deel speelt het kwintet het traditionele repertoire, het tweede deel bestaat uit klassieke Westerse stukken, dat werken van Claude Debussy, Erik Satie en Duke Ellington omvat. Blijkbaar blijft de eeuwenoude ‘Erhu’ zich aanpassen aan de tijd, de muzikale stijlen en de artiesten.
Cd. Taiwan Erhu” – The 21e Century Taiwanese Chamber Ensemble. Label: Buda Musique (2016), code: 3789395. Distributie: XANGO music.
Video
2-
Mary Anne Kennedy.
Zij is een bekroond artiest en een BBC-beroemdheid, ‘An Dan, Gaelic Songs for a Modern World’ is haar eerste solo album, een album met liedjes over liefde, verlies, de natuur, koestering, oorlog en vrede, eeuwig en tijdelijk. Haar grote inzet voor het behoud van Keltische muzikale tradities is duidelijk.
Cd. An Dàn (Gaelic Songs for a modern world) – Mary Ann Kennedy. Label: Arc Music(2017), code: EUCD2737.
Video
3-
Why did we stop growing tall? van Abatwa (The Pygmy).
In tribale geluiden uit Rwanda, gespeeld op één-snaar violen en elf-snaar harpen, achtervolgen solo en duo zang / drums elkaar. De Abatwa is één van de meest bedreigde bevolkingsgroepen in Afrika. Dit album weerspiegelt de wisselvalligheid van hun situatie.
Cd. Why did we stop growing tall? – Abatwa (The Pygmy). Label: Glitterbeat (2017), code : GBCD049. Distributie: XANGO music.
Video